Vores billedkunstelever på HF har haft besøg af billedkunstner Gudrun Hasle.
Vores elever arbejder med ord, udsagn, kropsforestillinger og tekstiler i deres workshops. De taler om følelser og skriver med sytråd. Gudrun Hasle har sat dem i gang med at lave kropskort. Om kropskortene sagde Gudrun Hasle under sit oplæg i morges:
“Det, der er interessant for mig ved at lave kropskort, er, at vi bærer vores kroppe rundt alle mulige steder i verden, men vi bærer vores følelser indeni. Så synes jeg, at det er fint at få sat krop og følelser sammen.”
Gudrun Hasle investerer i sig selv, når hun laver kunst. Det er en måde at vise sårbarhed på. I sine unge år broderede hun tekster på sit tøj og gik med det i flere år. På den måde blev hun næsten et kunstværk, der gik rundt i verden, og det åbnede for samtaler om følelser med andre mennesker.
“De ting og følelser, jeg har, bruger jeg i mine værker. Jeg er ordblind. Det vil sige, at jeg har svært ved at læse og stave. Jeg bruger det, der er svært, i mine værker. Det vil sige: Jeg bruger en masse tekst i mine værker. Og det er ikke sikkert, at det er stavet rigtigt. En tekst med stavefejl kan godt være lidt sværere at forstå, men det gør, at man bruger længere tid på teksten. Ordblindhed giver en kæmpestor kraft, fordi stavefejl får folk til at stoppe op og læse.”
Gudrun Hasle er ordblind og bruger ordblindheden i sine kunstværker, fordi hun ser tekst som mønstre – som en del af værket.
Tak for besøget!