Michael Cat er 24 år, bor i Herning og blev student fra Herning HF i juni 2016. På HF Design er Michael blevet trænet i at formidle viden, noget han gerne vil bruge i fremtiden som folkeskolelærer.

Hvorfor valgte du Herning HF?
”Jeg ville gerne tage fat i, hvad jeg var god til, og så tænkte jeg først noget kreativt”, fortæller Michael og fortsætter:

”Det var dog et tilfælde, det lige blev HF Design. Min bedste veninde som bor i Herning sagde, jeg skulle komme til Herning i stedet for at blive i Esbjerg, hvor jeg oprindeligt er fra.”

Michael startede med at undersøge, om der var mulighed for HF, og det var der. Han faldt over HF Design. Han kunne se sig selv i toningen på linjen, så selvom det var et tilfælde, at det blev HF Design er han stadig glad for valget i dag.

Hvordan var det så at gå på Herning HF?
”Jeg startede med forventningen om, at den kreative proces ville gennemsyre alle fag, og det synes jeg i høj grad, HF Design har levet op til.”

Og specielt den kreative proces har ændret Michael.

”Jeg har udviklet mig selv og har taget meget til mig. Det har bl.a. betydet, at jeg nærmest har ombygget mit liv efter en designproces og nu altid tænker på den måde. ”

HF Design har ifølge Michael været en super god linje, og det har fungeret godt med en tonet linje. Samarbejdet med VIA Design har været spændende, og dem, der gerne vil starte derude, har fået en smag for miljøet.

Et særligt sammenhold
Ifølge Michael har opbygningen af HF Design, hvor klassen har været sammen i alle fag, haft en speciel betydning både fagligt og socialt.

”Sammenholdet har været rigtig godt. Vi har brudt de sociale barrierer, fordi vi har brugt så lang tid sammen, og det har gjort det meget nemmere at hjælpe hinanden. Der var altid nogen til at hjælpe, og det har været et fælles projekt at færdiggøre vores uddannelse på den bedst mulige måde”, fortæller Michael.

Gensidig tillid og respekt
Det er ikke kun klassekammeraterne, Michael har sat stor pris på – lærerne har også gjort en forskel.

”Lærerne havde tillid til os, så vi også kunne have tillid til dem. De har også været gode til at tage hensyn til os og passe på os.”

”Det var også en lærer, der i starten af 1. år grundlagde den gyldne regel i klassen”, fortæller Michael og fortsætter:

”Den gyldne regel i klassen har været, at vi skal vise respekt for hinandens verdensbilleder. Vi er ikke ens, tænker ikke ens og har ikke de samme holdninger – og det skal man tage hensyn til. Det mantra har vi haft i tankerne igennem de to år, og vi har behandlet hinanden med respekt.”

Plads til faglighed
De fysiske rammer får også positive ord med fra Michael. Da Michael startede på Herning HF & VUC, var det i lidt mere ydmyge rammer, end da han sluttede.

”Det nye har været virkelig fedt. Det store fællesareal med små rum, hvor man kan hoppe ind i sin egen boble og lave både noget fagligt og socialt, skal I have stor ros for.”

På HF får du ikke årskarakterer, og du skal til eksamen i alle fag – hvad betyder det for dig?
”Det er rart at vide, du skal op i alle fag. Det betyder, at du kan forberede dig på alt, og du ikke skal sidde og vente på udtrækning af eksamensfag. Det er selvfølgelig hårdt at skulle til eksamen i alle fag, men fordi vi vidste, vi skulle op i alt, og alt var relevant at tage med, var der ikke noget, der kunne komme bag på os.”

Og hvordan ser fremtiden så ud?
”Lige nu griber jeg fat i det, jeg er glad for – at være fri. Det koster, og derfor arbejder jeg som vikar i en masse forskellige jobs. Det inspirerer mig til at lave nye ting. Det er meget fleksibelt, og der er også plads til, jeg kan rejse.”

”Jeg har tænkt mig at læse til lærer – en idé jeg har fået her. Vi er blevet trænet i at formidle viden, og det har været rigtig spændende”, afslutter Michael.