I disse dage er 1. års HF-klasserne på introtur til Rørbæk sø med en særdeles veloplagt museumsinspektør Morten D.D. Hansen som naturguide. Morten D.D. er i øjeblikket aktuel på TV2 i serien ”1 døgn, 2 hold, 3 dyr”, hvor han er makker med Sebastian Klein.

På dagens tur med 1.o og 1.s kom Morten D.D. godt omkring temaet ”Træer og jord” med facts og underholdende fortællinger lige fra forhistoriske elefanter og næsehorn i Danmark til bakterier og ulækkert vand med blågrønne alger. Eleverne fik set forskellen på om landskabet er formet af is (de bløde kvindelige former) eller vand (de skarpe kanter) samt vild skov og kulturskov. Undervejs blev de introduceret til Danmarks giftigste plante Gifttyden, som er langt mere giftig end Skarntyden og potentiel dødelig, hvis man får saften på sig.

Naturfagslærer Lene Holmgaard fortæller, at formålet med introturen dels er at vække de unges interesse for naturfag og dels styrke de sociale relationer i klasserne. Cecilie Relund fra 1.s var én af dem, der blev fanget af en engageret og entusiastisk Morten D.D. ”Han forstår virkelig at tale i sprog, som vi forstår. Han får naturvidenskaben gjort meget hverdagsagtig”, og så er han jo ret underholdende”.