Skrevet af: Erhvervspraktikant Kristian Bligaard

Tirsdag den 21 november var kursister fra FVU (Forberedende voksen undervisning) nede at sætte deres kryds i MCH Herning Kongrescenter. De gik her fra kl. 08:15, og var der 08:35. Det var en kold morgen, og selvom det kun tog 20 minutter at gå derhen, var ens tæer alligevel kolde, da man nåede derhen.

Inde i Kongrescenteret var der 14 valgborde, hvor der ved hvert valgbord sad to valgtilforordnede og kontrollerede hvem der var i gang med at stemme. Det var ikke kun vores kursister der var derovre at stemme, men også pensionister og et par forældre med børn. Imens vores kursister fik stemt gik snakken i baggrunden, både blandt de lærere som var taget med fra skolen, men også de andre mennesker som var der. Finansminister Kristian Jensen kom da også lige forbi, og sagde hej til nogle kursister og lærere.

For nogle af kursisterne var det første gang, mens nogle andre af kursisterne havde prøvet at stemme før. En af dem som skulle prøve at stemme for første gang var Ayse. ”Ja det var første gang, jeg skulle stemme, og jeg var da også i tvivl om hvor jeg skulle sætte mit kryds. Jeg har ikke fulgt med i politik og kender heller ikke til så mange partier i Danmark, så jeg var da lidt usikker”, lød det fra Ayse.

En anden som også var nede at stemme var Mihai. ”Det er tredje gang jeg har stemt, og jeg var da også lidt i tvivl om hvem jeg skulle stemme på, selvom at jeg har glædet mig til i dag. Min kone skal også stemme i dag, men ingen af os følger med i politik”, fortalte Mihai.

Kursisterne og lærerne vendte snuden hjemad kl. 09:30, og var her tilbage på skolen omkring kl. 10.