Skrevet af: Erhvervspraktikanten Kristian Bligaard, 9 klasse.

I dag var jeg på besøg i en AVU-klasse, hvor jeg talte med fire kursister.

Patricia fra Peru:
”Jeg har gået på Herning HF & VUC i ca. 4 måneder, og jeg prøver at lære mere dansk hver dag, som jeg synes, skolen hjælper mig med. Jeg har to drenge, som går i skole og børnehave, hvor de også snakker dansk, så dem lærer jeg også noget af.”

Khaled fra Syrien:
”Jeg har gået på Herning HF & VUC i 3 uger. Jeg synes det går fantastisk, og at det er ret nemt. Jeg lærer også meget dansk hver dag især i weekenden.”

Jenny fra Syrien:
“Jeg har gået på Herning HF & VUC i snart et år. Først var det svært, men nu bliver det nemmere og nemmere for hver dag, fordi jeg lærer hele tiden nye ting. Jeg synes dansk er et svært og anderledes sprog.”

André fra Den Demokratiske Republik Congo:
“Jeg har gået på Herning HF & VUC i næsten 4 måneder. Jeg synes det går godt, og mener at jeg lærer meget. Skolen hjælper mig med at lære dansk og den danske kultur.”

I dag skulle de lave personkarakteristik af en novelle, som de havde læst til i dag. Det minder helt vildt meget, om det jeg selv laver på min skole. Så Herning HF & VUC må være et godt sted at gå i skole, og blive bedre til at snakke dansk.