Til kommende elever og kursister

Velkommen til Herning HF & VUC

Du vil modtage et velkomstbrev i din digitale postkasse, når du er optaget, og ca. en uge før studiestart i august vil du få en sms med en adgangskode til skolens intranet, hvor du kan finde flere informationer om dit skema og din klasse / dit hold.

Vi glæder os til at se dig til august.

På denne side samler vi de vigtigste ting, du skal vide og huske på i forbindelse med studiestart. Siden vil løbende blive opdateret.

Du kan læse mere om:

Hvornår skal du starte, og hvad skal du have med den første dag?

1. HFMandag d. 12. august kl. 8.10 i Festsalen
2. HFTirsdag d. 13. august, se dit skema i Ludus
AVU, FVU og ordblindeundervisningOnsdag d. 14. august kl. 8.10 i Festsalen
HF-enkeltfagTorsdag d. 15. august, se dit skema i Ludus

Husk at medbringe:
Du får sikkert udleveret en del bøger og andet materiale, så tag en solid skoletaske med. Husk også at tage skriveredskaber og eventuelt også lommeregner samt bærbar PC med.

Hvem skal jeg gå i klasse med?

Hvis du skal starte på 1. HF kan du se hvem, du skal gå i klasse med på Ludus. Klassesammensætningen er med forbehold for ændringer. Du vil modtage dine loginoplysninger til Ludus på SMS senest 5 dage før studiestart.

Klik her for at logge på Ludus.

Når du er logget på skal du gøre følgende:

  1. Vælg fanen “Moduler”
  2. Vælg underfanen “Kursister”
  3. Vælg “Fremtidige moduler”
  4. Vælg et vilkårligt fag og se navnelisten

Café Brorson

Vores dejlige kantine er et centralt rum på skolen og et naturligt samlingssted i dagtimerne. I Café Brorson finder du et spændende udvalg af lette retter, salatbuffet, sandwich, dagens ret og meget mere. På infoskærmen i kantinen kan du se ugens menu.

Morgenmad
I tidsrummet fra kl. 7.30 – 8.00 kan du købe morgenmad i kantinen for bare 10 kr.

Åbningstider
Kantinen er åben alle hverdage fra 7.30 – 13.45.

Bøger og lommeregnere

Bøger – bortset fra ordbøger – får du udleveret gratis. Hvis en bog bliver væk, skal du selv betale bogens nypris samt et evt. rykkergebyr. Du sørger selv for kladdehæfter og papir.

Du kan købe skriveredskaber, papir, ringbind mv. i vores Pædagogiske værksted.

Du skal selv købe en lommeregner. Få råd hos din matematiklærer, da det kun er bestemte typer lommeregnere, som kan godkendes.

Transport og parkering

Offentlig transport:
Du kan nemt komme til og fra skolen med offentlig transport. Du kan læse mere om hvilke busser, der kører til og fra skolen her.

Ungdomskort:
Som elev på en ungdomsuddannelse har du mulighed for at købe et ungdomskort. Du kan læse mere om ungdomskortet her.

Parkering:
Vi har parkeringspladser ved hovedindgangen på Brorsonsvej 2 og ved indkørslen på H. P. Hansensvej. Der er parkeringsbegrænsning på begge parkeringspladser. Du skal være opmærksom på, at noget af parkeringspladsen ved indkørslen på H. P. Hansensvej tilhører Via University College. Se skiltningen på parkeringspladsen.

Du kan få en permanent parkeringstilladelse for hele skoleåret. Det sker ved, at du selv opretter en parkeringstilladelse i systemet UMS. Du får mere at vide om det, når du starter skoleåret.

Rygning

Det er ikke tilladt at ryge på skolen med undtagelse af rygeområdet ved hallen. Overtrædelse af rygereglerne er en overtrædelse af skolens studie- og ordensregler og vil medføre bortvisning i 5 dage uden varsel.

Reglerne for rygning gælder også for e-cigaretter.

Brug askebægerne, så der ikke ligger skodder på fliserne.

Bemærk: Du kan læse mere om rygerådgivning her.

Studieboliger

En studiebolig / ungdomsbolig er for dig, som er under uddannelse.

Lejehuset.dk, der er en fælles venteliste og et udlejningssamarbejde mellem Boligselskabet Fruehøjgaard, Bomidtvest og FællesBo, finder du mere end 900 studieboliger i Midt- og Vestjylland.

Du kan læse mere om studieboliger her.