Klar til jurastudiet på 3½ måned
I løbet af 3½ måneder læste Lene Holm Bertelsen engelsk på A-niveau og tysk på B-niveau, så hun nu er klar til jurastudiet i enten Aarhus eller Aalborg. Hun er nemlig én af de elever, som gennemførte HF PLUS i efteråret 2019 på Herning HF og dermed har kvalificeret sig til optag på universitet.

Intenst og krævende forløb
Lene giver udtryk for, at det har været et intenst og krævende forløb på godt 3 måneder, men til gengæld kunne hun fokusere 100% på begge fag. Og, som hun siger, med så kort et forløb har man næsten hele stoffet i frisk erindring, når man skal til eksamen.

HF PLUS-holdet har haft et fælles klasselokale, selvom eleverne har haft individuelle tilrettelagte forløb. Det har givet et godt socialt sammenhold med det faglige som omdrejningspunktet. Klasselokalet er indrettet med faste studiepladser, hvor der har været god mulighed for at kunne fordybe sig.

Et godt sammenhold
Det er dog ikke kun på skolen, holdets elever har mødtes. Lenes studiegruppe har ofte anvendt Herning Bibliotek som mødested, hvilket har givet en yderligere dimension til sammenholdet. Et sammenhold som giver sig udslag i, at mange af eleverne stadig har kontakt med hinanden efter deres eksamen i december måned.

HF PLUS på CV’et
Siden eksamen i december måned har Lene bestemt ikke ligget på den lade side. HF PLUS har vist sig at gøre sig godt på hendes CV, så hun stod ret hurtigt med fire forskellige jobs, som hun kunne vælge mellem. Indtil jurastudiet starter, har lokale virksomheder glæde af Lenes energi. For tiden arbejder hun som butiksassistent hos T. Hansen og på deltid hos MCH som frontmedarbejder. Foruden disse jobs styrketræner hun 6 gange og cardiotræner 2 gange om ugen.

Regionalt tilbud
Vi er rigtig glade for den fleksibilitet, der ligger i HF-uddannelsen. Eleverne kan kvalificere sig til et universitetsstudie på to måder. Enten ved at tage en udvidet fagpakket som en del af den 2-årige uddannelse eller som et supplerende overbygningsforløb efterfølgende, det vi kalder HF PLUS, fortæller vicerektor Susanne Rasmussen.

HF PLUS er et tilbud, der ikke kun retter sig mod vores egne elever, men kan benyttes af HF-studenter fra hele regionen. Vi udbød HF PLUS første gang i efteråret 2019 og fik et godt optag med både egne elever og HF-studenter fra bl.a. Hvide Sande, Holstebro og Silkeborg.

I det kommende skoleår har vi derfor valgt at optage elever både i efteråret 2020 og forår 2021, uddyber Susanne Rasmussen. Vi kan mærke, der er stor interessere for HF PLUS og har allerede haft flere henvendelser i studievejledningen fra ambitiøse HF’ere, der gerne vil læse videre på universitetet.

Vil du høre, om HF PLUS kunne være noget for dig? Så kontakt vores studievejleder Lise Yde på liy@hhfvuc.dk eller telefon 22 83 07 42 (på hverdage i tidsrummet 9-12).