Torsdag den 25. juni var en festdag på Herning HF. 197 studenter dimitterede og blev – traditionen tro – sendt videre ud i livet med både uddannelse og dannelse i rygsækken.

I er gode nok, og I gør det godt nok allerede
Samfundet har i dag et mantra om, at alt er muligt. Der er en masse man skal, og meget man skal være, og det lægger et stor pres på specielt unge mennesker om at være på den helt rigtige måde og udnytte alle muligheder hele tiden. Det må man som ungt menneske blive ret stresset af, og risikoen for, at man både føler sig utilstrækkelig og måske endda føler skyld er rigtig stor.

Ifølge rektor Anne-Mette Thorøe er det vigtigt, at dimittenderne går hjem med sætningen: “Jeg er go’ nok, og jeg gør det godt nok allerede”.

“Jeg er faktisk superoptimist på verdens vegne, når jeg ser på jer. Jeres generation er pligtopfyldende og arbejdsomme. I tager ansvar langt ud over, hvad jeres forældres og min egen generation har haft for vane. I engagerer jer i kampen for klimaet. I vender jer mod forbrugssamfundet og går ind for genbrugstøj og hjemmestrik. I viser samfundssind, holder afstand og bliver hjemme, når statsministeren beder jer om det, også selvom det betyder, at I må gå glip af fritidsaktiviteter, fest og samvær med jeres venner.”

En hel særlig årgang
Ikke alt var dog som det plejer. Verden er forandret, og det har også sat sine spor på hverdagen på Herning HF.

Dimittenderne har skrevet sig ind i Danmarkshistorien som en helt særlig årgang.

“Det var jer, vi måtte sende hjem pga. Covid19 og jeg, der blev studenter under helt særlige vilkår og forudsætninger”, sagde Anne-Mette Thorøe og fortsatte:

“Og I har gjort det rigtig godt. Vi er meget stolte af jer og den overskudsagtige måde, I har taklet hele Corona-perioden på.”

Superspredere af optimisme og liv
Dimittenderne har været med til at gøre en forskel på Herning HF, og de har i høj grad spredt optimisme og liv.

“Corona er ikke det eneste, man kan smitte med. I smitter os, jeres lærere, jeres familie og alle omkring jer med jeres gode humør og jeres vilje til fællesskab. Ja I er faktisk superspredere af optimisme og liv, også som I sidder der med huerne på. Og det skal I tro på og være stolte af,” sagde Anne-Mette Thorøe og afsluttede:

“Havde dette været en undervisningstime, ville jeg have tjekket og sikret mig, at I kunne huske det vigtigste – så derfor gentager jeg lige sætningen, I skal gå herfra med: Jeg er god nok, og jeg gør det godt nok allerede”.

Klik her for at se alle billederne fra årets dimissioner.