fbpx

Autismeklassen

HF for unge med autisme

Til dig, der ønsker at tage en 2 årig HF-uddannelse, som er specielt tilrettelagt for unge med autisme.

Et højt fagligt niveau

Autismeklassen er en 2-årig HF-uddannelse med undervisning på et udfordrende og højt fagligt niveau. Her er der rig mulighed for at være nysgerrig og udvikle sig både personligt og fagligt. I Autismeklassen møder du lærere, der brænder for deres fag og for eleverne. De sørger for, at hverdagen er tilrettelagt, så den tager hensyn til unge med autisme.

Din helt egen mentor

På Herning HF er din uddannelse et fælles projekt. Derfor får du tilknyttet en mentor, som blandt andet har fokus på at hjælpe med gode studievaner. Din mentor kan også støtte med strategier og redskaber, så du får en mere overskuelig og meningsfuld hverdag. Derudover har du mulighed for individuel studiestøtte hos vores elevcoach, som du kan benytte på lige fod med øvrige elever på Herning HF.

Egne lokaler

Autismeklassen har egne lokaler med en særlig indretning, som imødekommer behovet for struktur og faste rutiner. I har jeres eget klasselokale med faste pladser samt et hvilerum, hvis du får behov for at trække dig lidt tilbage.

Trygge rammer

Som elev i Autismeklassen går du i en klasse med højst 12 elever. I den daglige undervisning lægger vi vægt på ro, overskuelighed og struktur, så du får mest muligt ud af hver eneste skoledag. Undervisningen ligger mellem kl. 8.10 og 15.15, men der er mulighed for en mere individuel fleksibel løsning, hvis det viser sig nødvendigt i en periode. Flere gange om ugen har du studietimer på skemaet i løbet af skoletiden til blandt andet lektielæsning, hvor der også er en lærer til stede.

Du indgår derudover på normal vis i skolens helhed. Her kan du deltage i de spændende undervisningsaktiviteter samt i skolens hyggelige og sjove sociale liv.

Charlotte Troelsen

Leder af Autismeklassen

Der er flere måder at komme i gang, skal jeg hjælpe dig videre?​

Har du brug for hjælp, så står jeg til rådighed med hvilke spørgsmål du end måtte have vil jeg rigtig gerne hører fra dig.

Ansøgning og optagelse

Kravene for optagelse er en autismediagnose, en afsluttet 9. eller 10. klasses eksamen med et solidt fagligt niveau i dansk, engelsk og matematik, gode almene skolekundskaber og stor stabilitet i fremmøde.

Du ansøger om optagelse via www.optagelse.dk. Ansøgningsfristen er den 1. marts 2021. Skriv ”Autismeklassen” i kommentarfeltet. Vi har løbende optag, så hvis du ikke når at ansøge inden 1. marts, er du velkommen til at kontakte Charlotte Troelsen for at høre om dine muligheder.

I forbindelse med ansøgning om optagelse skal du til en samtale. Til samtalen skal vi bruge dokumentation for diagnosen samt eksamens- og årskarakterer.

Har du spørgsmål vedrørende din ansøgning kan du kontakte Charlotte Troelsen, leder af Autismeklassen. Du kan bestille tid til en samtale ved at skrive til ct@hhfvuc.dk eller ringe til tlf. 96 27 62 00.

Brobygning

Brobygning i autismeklassen er for tiden ikke mulig på grund af corona-situationen. Du og dine forældre har i stedet mulighed for et individuelt besøg – enten fysisk eller online. Kontakt Charlotte Troelsen for af aftale nærmere.

Hvordan er det gået med tidligere elever?

Den tidligere leder af Autismeklassen, Jonna Byskov har gennem en årrække fulgt de tidligere elever i Autismeklassen, efter de blev studenter. Det viser sig, at næsten alle dimittender fra Autismeklassen efterfølgende  starter på en videregående uddannelse. Du kan læse mere om dette i denne rapport udgivet af Jonna Byskov.

Fagoversigt

1.
1.
semester​

Dansk A
Engelsk B
Matematik C
Musik C
Faggruppe: Kultur- og samfundsfag
Faggruppe: Naturvidenskab
Studietimer

2.
2.
semester​

Dansk A Engelsk B
Matematik C *
Musik C *
Faggruppe: Kultur- og samfundsfag
Faggruppe: Naturvidenskab *
Studietimer

3.
3.
semester​

Dansk A
Engelsk B
Faggruppe: Kultur- og samfundsfag *
Fagpakke
Valgfag
Studietimer

4.
4.
semester​

Dansk A *
Engelsk B *
Fagpakke *
Valgfag *
Større skriftlig opgave (SSO)
Studietimer


* eksamensfag