fbpx

Autismeklassen

HF for unge med autisme

Til dig, der ønsker at tage en 2 årig HF-uddannelse, som er specielt tilrettelagt for unge med autisme. Vi tilbyder en helt almindelig HF med flere muligheder undervejs.

Trygge rammer

Som elev i Autismeklassen går du i en klasse med højst 12 elever. I den daglige undervisning lægger vi vægt på ro, overskuelighed og struktur, så du får mest muligt ud af hver eneste skoledag. Undervisningen ligger mellem kl. 8.10 og 15.15, men der er mulighed for en mere individuel fleksibel løsning, hvis det viser sig nødvendigt i en periode. Flere gange om ugen har du studietimer på skemaet i løbet af skoletiden til blandt andet lektielæsning, hvor der også er en lærer til stede.

Du indgår derudover på normal vis i skolens helhed. Her kan du deltage i de spændende undervisningsaktiviteter samt i skolens hyggelige og sjove sociale liv.

Fleksibilitet

Det første år er du sammen med din klasse i alle fag. Du får fortrolighed med skolen og alle dens øvrige aktiviteter, hvor du selv kan vurdere dit behov for at deltage. Og på andet år har du mange fagpakker og frie valgfag at vælge imellem. Her kommer du flere gange om ugen til at mødes med andre hold sammen med nogle af dine klassekammerater.

Vi har på Herning HF & VUC flere afdelinger, hvilket giver dig variable muligheder, inden du får huen på. Vi kan samarbejde med HF enkeltfag om at gøre forløbet længere og med færre fag ad gangen, hvis det er det bedste for dig.

Din helt egen mentor

På Herning HF & VUC er din uddannelse et fælles projekt. Derfor får du tilknyttet en mentor, som blandt andet har fokus på at hjælpe med gode studievaner. Din mentor kan også støtte med strategier og redskaber, så du får en mere overskuelig og meningsfuld hverdag. Derudover har du mulighed for individuel studiestøtte hos vores elevcoach, som du kan benytte på lige fod med øvrige elever på Herning HF & VUC.

Egne lokaler

Autismeklassen har egne lokaler med en særlig indretning, som imødekommer behovet for struktur og faste rutiner. I har jeres eget klasselokale med faste pladser samt et hvilerum, hvis du får behov for at trække dig lidt tilbage.

Charlotte Troelsen

Leder af Autismeklassen

Der er flere måder at komme i gang - skal jeg hjælpe dig videre?

Har du brug for hjælp, står jeg til rådighed til at give dig svar på de spørgsmål, du end måtte have, vil jeg rigtig gerne høre fra dig.

Ansøgning og optagelse

Kravene for optagelse er en autismediagnose samt en afsluttet 9. eller 10. klasses eksamen.

Vi har løbende optag. Kontakt Charlotte Troelsen for at høre om dine muligheder.

I forbindelse med ansøgning om optagelse skal du til en samtale. Til samtalen skal vi bruge dokumentation for diagnosen samt eksamens- og årskarakterer.

Har du spørgsmål vedrørende din ansøgning, kan du kontakte Charlotte Troelsen, leder af Autismeklassen. Du kan bestille tid til en samtale ved at skrive til ct@hhfvuc.dk eller ringe til tlf. 96 27 62 00.

Brobygning

Besøgsdag i Autismeklassen

Overvejer du, om Autismeklassen er noget for dig, har du nu mulighed for at komme på besøg i vores klasser.

På én af nedenstående dage har du mulighed for at deltage i undervisningen i vores Autismeklasser og høre mere om vores særlige uddannelsestilbud til unge med autisme.

 

Torsdag den 18. november 2021

Program

09:45 – Vi mødes ved receptionen på 1. sal

09:55-11:25 – Deltagelse i undervisning i biologi i 1.a

11:25-12:00 – Frokost og info om Autismeklassen

12:00-13:30 – Deltagelse i undervisning i religion i 2.a

Skolen byder på frokost under besøget.

 

Mandag den 22. november 2021

Program

09:45 – Vi mødes ved receptionen på 1. sal

09:55-11:25 – Deltagelse i undervisning i engelsk i 1.a

11:25-12:00 – Frokost og info om Autismeklassen

12:00-13:30 – Deltagelse i undervisning i samfundsfag i 2.a

Skolen byder på frokost under besøget.

 

Tilmelding foregår ved at sende en mail til Charlotte Troelsen på CT@hhfvuc.dk.

 

Hvordan er det gået med tidligere elever?

Den tidligere leder af Autismeklassen, Jonna Byskov, har gennem en årrække fulgt de tidligere elever i Autismeklassen, efter de blev studenter. Det viser sig, at næsten alle dimittender fra Autismeklassen efterfølgende  starter på en videregående uddannelse. Du kan læse mere om dette i denne rapport udgivet af Jonna Byskov.

Fagoversigt

1.
1.
semester​

Dansk A
Engelsk B
Matematik C
Musik C
Faggruppe: Kultur- og samfundsfag
Faggruppe: Naturvidenskab
Studietimer

2.
2.
semester​

Dansk A Engelsk B
Matematik C *
Musik C *
Faggruppe: Kultur- og samfundsfag
Faggruppe: Naturvidenskab *
Studietimer

3.
3.
semester​

Dansk A
Engelsk B
Faggruppe: Kultur- og samfundsfag *
Fagpakke
Valgfag
Studietimer

4.
4.
semester​

Dansk A *
Engelsk B *
Fagpakke *
Valgfag *
Større skriftlig opgave (SSO)
Studietimer


* eksamensfag