fbpx

Autismeklassen

Besøg HF Autismeklassen

Skriv til vores leder af autismeklassen, Tina Bækgaard, på tb@hhfvuc.dk eller ring til hende på 40 80 88 40 for at aftale et uforpligtende møde, hvor du kan besøge skolen og høre mere om autismeklassen for at finde ud af, om det er det rette for dig.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Autismeklassen

Du er altid velkommen til at booke en tid hos vores leder af autismeklassen, så du kan høre mere om dine muligheder for at gå i autismeklassen hos os.

Fleksibilitet

Det første år er du sammen med din klasse i alle fag. Her lærer du skolen at kende, og du hører om de øvrige aktiviteter – som du er velkommen til at deltage i, når du har lyst.

Undervisningen ligger mellem kl. 08.10 – 15.15, men der er mulighed for en mere fleksibel løsning, hvis du har brug for det i en periode.

På andet år kan du vælge imellem mange fagpakker og valgfag. Her kommer du sammen med nogle af dine klassekammerater til flere gange om ugen at mødes med andre hold.

Hos os har vi flere afdelinger, som vi kan samarbejde med. På den måde kan vi i fællesskab tilpasse dit skoleforløb efter dine behov. I nogle tilfælde kan der være tale om at gøre forløbet længere og med færre fag ad gangen. Eller der kan være tale om, i en periode, at følge nogle af fagene online.

Din helt egen mentor

På Herning HF & VUC er din uddannelse et fælles projekt. Derfor får du tilknyttet en mentor, som blandt andet har fokus på at hjælpe med gode studievaner.

Din mentor kan også støtte med strategier og redskaber, som gør din hverdag mere overskuelig og meningsfuld. Derudover har du mulighed for individuel studiestøtte hos vores studievejledere, som både du og vores øvrige elever på Herning HF & VUC kan læne dig op ad.

Egne lokaler

Autismeklassen har egne lokaler med en indretning, som særligt imødekommer behovet for struktur og faste rutiner. Du får din egen faste plads, og du har mulighed for at trække dig lidt tilbage i et hvilerum, hvis du får behov for det.

Kontakt vores leder af ASF/HF3

Er du ung med autisme, og ønsker du at tage en komplet HF-uddannelse?

Så er du meget velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du har brug for at spørge om noget.

Ansøgning og optagelse

  • Har du spørgsmål vedrørende din ansøgning, kan du kontakte vores leder af autismeklassen.
  • Vi har løbende optag, så du kan stadig nå at søge ind på HF via www.optagelse.dk .
  • Lige så snart du har søgt ind, skal du sende en mail til vores leder af autismeklassen.
  • Vores leder af autismeklassen indkalder dog derefter til en samtale. Her skal vi bruge dokumentation for din diagnose samt dine eksamens- og årskarakterer.

For at blive optaget i autismeklassen skal du have en autismediagnose og have afsluttet 9. eller 10. klasses eksamen.
Vil du høre mere om dine muligheder, kan du bestille tid til en samtale. Det gør du ved at skrive til vores leder af autismeklassen eller ringe til skolen på tlf. 96 27 62 00.

Fagpakker

Hvordan går det med elever, som har gået i en særligt tilrettelagt klasse?

Danmarks Evalueringsinstitut konkluderer, at elever med en autismespektrumforstyrrelse (ASF), som går i en autismeklasse, med større sandsynlighed gennemfører deres ungdomsuddannelse – sammenlignet med elever med en ASF-diagnose, som går i en ordinær klasse. Læs om effektanalysen her.

Fagoversigt

1.
1.
semester​

Dansk A
Engelsk B
Matematik C
Billedkunst C
Faggruppe: Kultur- og samfundsfag
Faggruppe: Naturvidenskab
Studietimer

2.
2.
semester​

Dansk A Engelsk B
Matematik C *
Billedkunst C *
Faggruppe: Kultur- og samfundsfag
Faggruppe: Naturvidenskab *
Studietimer

3.
3.
semester​

Dansk A
Engelsk B
Faggruppe: Kultur- og samfundsfag *
Fagpakke
Valgfag
Studietimer

4.
4.
semester​

Dansk A *
Engelsk B *
Fagpakke *
Valgfag *
Større skriftlig opgave (SSO)
Studietimer


* eksamensfag