Skrevet af Marina Grigore, FVU-kursist

Det var onsdag den 9. maj. Vi var med på en tur til Viborg med FC Midtjylland-bussen. Nogle har måske syntes det er sjovt, mens andre ikke gjorde det, især hvis man ikke var fan af fodboldholdet.

Vi kørte mod vores første stop. Første stop var Hald Ruin. Her så vi borgruinen på den lille halvø i Hald sø syd for Viborg. Vores lærer, Kirsten, var en meget energisk turguide. Hun startede med at fortælle os om historien bag Hald Ruin og meget mere bagefter. Vi kunne ikke komme ind i ruinen, men udsigten udefra var meget frisk og specielt. Man kunne bare blive der og meditere hele dagen lang, hvis tiden var ikke et problem.

På vores vej til vores bus havde vi et lille stop ved trapper. Man kan måske tænke sig selv, hvorfor nogen vil stoppe bare for at se nogle trapper. Hvad er så specielt med det?! Det, der var specielt var, at trapperne havde graveret forskellige citater på sig. Derefter var vi på vej tilbage til vores bus, der blev parkeret ved Hald Hovedgård. Derfra var vi på vej mod vores næste stop, som var Viborg Domkirke. Der havde vi nogle stop på vejen for at se nogle skulpturer, bl.a. Bjørn Nørgaards skulptur af Hans Tausen og mindesmærket af Dronning Margrethe I og hendes 9-årige nevø Erik af Pommern.

Efter vores vidunderlige turguide fortalte os om historien bag dem, var vi klar til at gå ind og besøge Viborg Domkirke. Her så vi alle de imponerende malerier, der skildrer scener fra Bibelen, som var malet af Joakim Skovgaard mere end 100 år tilbage. Det var meget spændende at se dem.

Efter at vi havde været rundt i hele kirken, havde vi en time mere til at udforske byen Viborg. Nogle af os gik på indkøb, mens andre fortsatte med at udforske byen til fods. Jeg var en af de sidste, og sammen med to andre piger stoppede jeg for at nyde en kop kaffe i det smukke vejr. Desuden besøgte vi tre parken i Viborg og den lille havn. Og selvfølgelig tog vi masser af billeder. Til sidst fortsatte vi med at køre tilbage til Herning og snart var turen slut.

Egentlig gik dagen for hurtigt, men vi var virkelig glade for at skolen arrangerede denne tur for os. For det vil jeg sige en stor tak.