Andreas Sørensen færdiggjorde det 2-årige HF på Herning HF i juni 2016, og han er en målrettet ung mand, der ved hvad han vil når studenterhuen er i hus.

Andreas er 22 år, bor i Kibæk og færdiggjorde det 2-årige HF på Herning HF i 2016. Han har tidligere taget en fagpakke som forberedelse til uddannelsen som finansøkonom, men i takt med, at han klarede sig bedre og bedre i skolen kom lysten til at tage en samlet gymnasial uddannelse og dermed også muligheden for at læse videre.

Hvorfor valgte du Herning HF & VUC?
”Både min søster og en af mine kammerater har gået på Herning HF, og de har givet skolen nogle rigtig gode anbefalinger og givet mig et godt indtryk af skolen”, fortæller Andreas.

Hvordan er det så at gå på Herning HF?
”Som altid, når man starter et nyt sted, var det en koncentreret start, og de første tre måneder var meget intense – men det bliver også hverdag igen. Og så betyder det rigtig meget at have nogle kanongode klassekammerater som jeg har.”

Du møder ikke en lærer, som er ligeglad
Det er ikke kun klassekammeraterne Andreas sætter stor pris på – lærerne betyder også rigtig meget.

”Du møder ikke en lærer, som er ligeglad. De bliver ikke sure, de bliver skuffet – og det er rigtig dejligt at arbejde med. De formår at ramme os rigtig meget i øjenhøjde og give os mere motivation. Og så giver de plads til, at man kan være lidt fjollet. Det betyder, at man er glad, når man er i skole og man er glad, når man går hjem fra skole.”

Et højt fagligt bundniveau
”Rent fagligt, er der sket en masse ting. Alle de stumper af viden, som jeg har med fra folkeskolen er blevet samlet op, og mit faglige bundniveau er blevet hævet meget.”

På HF får du ikke årskarakterer, og du skal til eksamen i alle fag – hvad betyder det for dig?
”I stedet for karakterer får vi en mundtlig feedback på vores opgaver og afleveringer, og det virker rigtig godt. Feedbacken gør, at man ved hvor man ligger fagligt, og det fungerer rigtig godt. Den mundtlige feedback betyder virkelig noget”, fortæller Andreas og fortsætter:

”Jeg føler mig tryg ved at skulle til eksamen i alle fag. Lærerne er gode til at oplyse os om, hvordan eksamen foregår, og de bruger gerne fem minutter af en pause på at gå i dybden, hvis der er behov for det.”

Fremtidsdrømmen er på plads
I 2017 starter Andreas i Dragonregimentet i Holstebro. Det er første skridt på vejen til drømmen om en karriere inden for militæret, og Andreas er ikke i tvivl om, at han nok skal nå sin drøm – også selvom drømmen er meget specifik.

”Jeg skal være jægersoldat, og det er jeg før 2019”, siger Andreas med overbevisning i stemmen og et glimt i øjet.

En fritid med fart over feltet
Når Andreas ikke sidder på skolebænken, er der fart over feltet med fritidsjob hos Kiwi i Herning, håndbold og den helt store passion – lystfiskeri.

Der er også tid til at være medlem af skolens festudvalg, og spørger man Andreas’ klassekammerater, så yder han en rigtig stor indsats i festudvalget.