fbpx

EUX Velfærd

EUX Velfærd

Student og faglært i én uddannelse! EUX Velfærd er en uddannelse for dig, der er målrettet og har talent for at arbejde med mennesker, og som gerne vil holde mulighederne for videreuddannelse åbne.

Ser du dig selv som både faglært og student i fremtiden? Så kan EUX Velfærd på Herning HF være et rigtig godt valg. Her kan du kombinere den klassiske social- og sundhedsassistentuddannelse (SOSU) eller den pædagogiske assistentuddannelse (PA) med en studentereksamen.

I samarbejde med Social & SundhedsSkolen får du både din faglige udvikling i klassiske, gymnasiale fag fra Herning HF og specialiserede fag fra Social & SundhedsSkolen. Derfor er EUX Velfærd også et oplagt valg for dig, som gerne vil holde mulighederne for videreuddannelse åbne.

På EUX Velfærd er uddannelsen baseret på dine ambitioner og interesser for at arbejde med mennesker. Derfor kommer du til at opleve en spændende kombination i undervisningen. De teoretiske fag afprøves nemlig i virkelighed, når du som led i din uddannelse er i praktik.

EUX Velfærd er en erhvervsuddannelse kombineret med fag på gymnasialt niveau, og du bliver dermed faglært student.

Ansøgning
Kontakt Social & SundhedsSkolen, for at ansøge om optagelse på uddannelsen.

Glæd dig til en uddannelse, hvor du:

  • bliver student på en ny måde.
  • veksler mellem skole- og praktikforløb.
  • veksler mellem individuelt arbejde og gruppearbejde.
  • har mulighed for at komme i praktik i udlandet.
  • arbejder med mennesker i alle livets faser.

Der er flere måder at komme i gang. Skal vi hjælpe dig videre?

Har du brug for hjælp, så står vi  til rådighed med hvilke spørgsmål du end måtte have vil jeg rigtig gerne hører fra dig.

Opbygningen af EUX Velfærd

Du starter din EUX Velfærd med et Grundforløb 1 eller 2 EUX, alt efter din alder. Læs mere om de forskellige grundforløb og se datoer for holdstart.

Grundforløbet

På grundforløbet bliver du undervist af lærere fra Social & SundhedsSkolen, mens du på hovedforløbet bliver undervist i de gymnasiale fag af lærere fra Herning HF & VUC.

Hovedforløbet

På hovedforløbet er du ansat i fx en kommune eller hos Regionen, og får løn under din uddannelse. Du skifter løbende mellem skole og praktik, så din teoretiske viden bliver omsat i praksis.

Varighed

Uddannelsen til social- og sundhedsassistent med EUX varer 4 år og 7 måneder inklusiv grundforløb. Uddannelsen til pædagogisk assistent med EUX varer 4 år inklusiv grundforløb.

Se uddannelsens opbygning her.

Efter EUX Velfærd

Når du har afsluttet din EUX Velfærd, kan du søge ind på en videregående uddannelse på samme vilkår som andre studenter, men du kan også vælge at bruge din uddannelse til at gå i arbejde, tjene penge og samle erfaring – og så evt. læse videre på et senere tidspunkt. Mulighederne er mange med en EUX Velfærd; valget er dit!

BOOK EN TID TIL VEJLEDNING ELLER ET BESØG HOS EN STUDIEVEJLEDER

Turbo mod EUX​

Bliv klar til 2. grundforløb på EUX eller fortsæt på en gymnasial ungdomsuddannelse.

Med Turbo mod EUX kan du komme hurtigt fremad og blive klar til 2. grundforløb på EUX eller fortsætte på en gymnasial ungdomsuddannelse. Du får grundlæggende studiekompetencer og faglig indsigt i fagene Dansk C, Engelsk C og Samfundsfag C.

Samtidig bliver du en del af et studiemiljø, der er åbent og med plads til alle. Du kommer til at møde mange forskellige personer i løbet af din uddannelse på Herning HF. Med forskellige aldre, interesser og erfaringer har alle noget spændende og lærerigt at bringe ind i undervisningen og i det sociale. På Herning HF bliver du ikke bare til noget – Du bliver til nogen.

Find din favorituddannelse


På Herning HF har vi et godt samarbejde med Herningsholm Erhvervsskole samt Social- & SundhedsSkolen. Derfor får du også mulighed for at besøge erhvervsskolerne. Her kan du tale med studievejledere og elever, så du bliver afklaret i forhold til dit valg af uddannelse. Måske bliver du bekræftet i dine fremtidsplaner – og måske får du øjnene op for helt nye muligheder.

Undervisning og eksamen
Undervisningen finder sted fra den 13. september til den 20. december. Der er eksaminer i december og januar.

Tilmeldingen til næste skoleår er åbnet. Tilmeld dig i vores webshop.

 

Tilmelding
Tilmelding sker gennem en samtale med en studievejleder. Klik her for at bestille en tid til en samtale ved en studievejleder eller ring på 96 27 62 00 og lad os hjælpe dig med at finde et tidspunkt til en samtale.

Studievejlederne er også klar til at hjælpe dig, hvis du efter Turbo mod EUX vil starte på det 2-årige HF og er i tvivl om, hvilken HF du skal tage.

Med Herningsholm Erhvervsskole har vi et specifikt samarbejde om EUX Business

Vil du gerne den lige vej til en fremtid inden for handel, kontor, salg, service og det at skabe gode oplevelser for kunderne, så er EUX Business for dig, der gerne vil have en gymnasial eksamen og blive faglært samtidig.

EUX Business giver adgang til følgende uddannelser:

  • EUX Kontor
  • EUX Detail
  • EUX Handel
  • EUX Eventkoordinator

Uddannelsen er for dig, der har interesse for et eller flere af følgende områder: salgs- og indkøbsprocesser, digital handel, distribution og lagerstyring, planlægning af event der passer til kundens behov, administration, sagsbehandling, økonomi og regnskab, god service og personlige fremtræden i virksomheden.

 

Et EUX-Business forløb er en krævende uddannelse med store fag-faglige og boglige udfordringer, og det stiller store krav til dig om at være målrettet, selvstændig og flittig. Du skal have lysten og de faglige kompetencer til at tage både en erhvervsuddannelse og opnå studiekompetence på én gang.

Uddannelsen er en blanding af teoretisk undervisning på gymnasialt niveau og fag-faglige udfordringer i praktikperioderne.

Varighed
EUX-kontoruddannelsen varer 3 år og 6 måneder.

Uddannelsen består af Grundforløb 2, et studieforberedende år og et hovedforløb.

For at starte direkte på Grundforløb 2 skal du have Dansk C, Engelsk C og Samfundsfag C.

Grundforløb 2 varer 20 uger. Når du har bestået Grundforløb 2, begynder du på det studieforberedende år. Derefter starter hovedforløbet, som veksler mellem skoleophold og praktik i virksomheden.

Skema

Skemaet består af 23 SU-lektioner og ser således ud:

Mandag

08.10–10.40: Samfundsfag
10.40–13.30: Dansk

Tirsdag

08.10–09.40: Engelsk
09.55–11.25: Studietid

Onsdag

08.10–10.40: Samfundsfag
10.40–13.30: Dansk

Torsdag

08.10 – 10.40: Engelsk

Fredag

08.10 – 09.40: Samfundsfag
09.55 – 11.25: Engelsk
12.00 – 13.30: Engelsk

Vi har lagt to timer ind til arbejde med lektier og skriftlighed hver uge, som vi kalder studietimer.

 

Efter Turbo mod EUX

Har du slet ikke lyst til at forlade Herning HF efter Turbo mod EUX? Så kan du starte på 2. grundforløb på f.eks. EUX Velfærd. EUX Velfærd er en uddannelse for dig, der er målrettet og har talent for at arbejde med mennesker. Her holder du mulighederne for videreuddannelse åbne samtidig med, at du udvikler dig fagligt inden for dit interesseområde.

På Herning HF er der plads alle. Her er vi nysgerrige på det faglige og på at lære hinanden at kende. Herning HF er et sted, hvor du kan udvikle dig både fagligt og personligt – uanset hvilken type HF-uddannelse, du vælger.