Morten Stampe Nielsen er i gang med 2. år på HF Business. Fremtiden er endnu ikke helt på plads, men med HF Business holder han sine valgmuligheder åbne.

Morten er 19 år, bor i Herning og har siden august 2015 gået på det 2-årige HF på Herning HF. Inden Morten startede på HF, gik han et år på HTX. Han fandt dog ud af undervejs, at HTX måske ikke var det bedste valg for ham.

Hvorfor valgte du Herning HF?
”Jeg kom hjem fra efterskole i 2014 og startede på HTX. Der gik jeg et år, men jeg følte ikke, jeg fik så meget ud af det. Jeg fulgte måske ikke så meget med, og fagene var heller ikke rigtig mig”, fortæller Morten og fortsætter:

”Jeg læste lidt om andre muligheder i sommerferien og tænkte over, om det så skulle være gymnasiet eller HF. HF tager kun 2 år, og jeg kan blive færdig på samme tidspunkt som mine kammerater. En af mine klassekammerater havde samme tanke, og vi blev enige om, at det var det, vi skulle gøre.”

Hvorfor faldt valget på HF Business?
”Vi var til et møde, hvor vi hørte om alle linjerne, og jeg synes HF Business lød rigtig interessant – også selvom jeg ikke helt ved, om jeg skal bruge det senere. Jeg ansøgte i sidste øjeblik, men jeg er super glad for, jeg kom ind, og det er en rigtig god mulighed for at starte på ny og få en frisk start.”

Hvordan er det så at gå på Herning HF?
”Det er en rigtig god oplevelse, og jeg er meget glad for at gå her.
Jeg har nogle gode klassekammerater, spændende fag og gode lærere, som er rigtig gode til at formidle. Lærerne tager sig tid til en – man får ikke bare lov til at passe sig selv.”

”Det sociale liv fungerer også godt. Jeg synes selv, jeg er en meget åben person og er venner med alle i klassen. Der var lidt splid i klassen på 1. år, men der er blevet en meget bedre stemning, og alle har det godt med hinanden. Det har også medført meget mere ro i timerne, og man kan få lov til at fordybe sig i tingene.”

Jeg er meget gladere for at gå i skole
Morten har tidligere været skoletræt. Det har dog ændret sig meget, efter han er startet på HF Business.

”Jeg tog mig ikke så meget sammen i de sidste par år før jeg startede på HF Business. Det er dog blevet meget bedre her på HF. Jeg er blevet meget gladere for at gå i skole. Jeg tror også, det handler om, hvor meget man selv lægger i det. Er man engageret i fagene og følger med, så bliver det også automatisk meget mere spændende.”

På HF får du ikke årskarakterer, og du skal til eksamen i alle fag – hvad betyder det for dig?
”På nogle måder vil jeg gerne have årskarakterer, men det er meget godt at skulle til eksamen i alle fag, så man kan få lov til at præstere. Nogle gange er det rart med en vejledende karakter, så man ved, hvor man ligger fagligt, men feedbacken fra lærerne fungerer rigtig godt. Vi får rettede opgaver tilbage, og lærerne er gode til at hjælpe en og forklare, hvad man skal gøre bedre”, fortæller Morten.

Og hvordan ser fremtiden så ud?
”Da jeg startede på HTX, ville jeg gerne være mediegrafiker, men jeg fandt hurtigt ud af, at det måske ikke var det, jeg ville alligevel. Jeg dyrker meget springgymnastik i fritiden, så jeg har tænkt på måske at blive fysioterapeut. Jeg har også tænkt på at blive folkeskolelærer eller noget inden for militæret.”

”Jeg ved ikke, hvor meget jeg vil komme til at bruge vores business-fag (afsætning, psykologi og mediefag), men de er gode at have med, hvis man vil have sin egen virksomhed. Jeg er rigtig glad for de tonede fag og jeg tror også jeg kan tage det jeg har lært med videre lige meget, hvordan fremtiden ser ud. Selvom jeg ikke helt ved, hvad jeg vil efter HF Business, så har jeg sat mig et mål for det endelige resultat – det er med til at motivere mig i fagene”, fortæller Morten og afslutter:

”Jeg holder mine valgmuligheder åbne.”