fbpx

Coronavirus

Yderligere genåbning af skolen den 6. april 2021

Vi har nu fået information om retningslinjer og omfang af den kommende genåbning. Den delvise genåbning betyder, at der for mange vil blive undervisning med fysisk fremmøde hver anden uge.

Vi glæder os til, at skolen åbner endnu mere fra tirsdag den 6. april 2021.

Bemærk: Der er opdaterede retningslinjer den 6. april 2021.

Det er vigtigt, at du læser disse retningslinjer, før du møder ind på skolen til undervisning fra tirsdag den 6. april 

For at deltage i fysisk fremmøde fra 6. april 2021, er der krav om at du skal kunne dokumentere, at du kan fremvise en negativ coronatest der maksimalt er 72 timer gammel. Vi anbefaler kraftigt, at du læser denne information om den krævede test.

Instruks vedrørende COVID-19

Her kan du se, hvordan du skal forholde dig vedrørende coronavirus og COVID-19.
Elever/kursister og personale må komme i skole/på arbejde, når de ikke har symptomer på sygdom. Det betyder, at hvis du har symptomer på sygdom, skal du blive hjemme, indtil du er rask.
Du vurderes som syg, når der er symptomer på sygdom, også ved milde symptomer på sygdom. De mest almindelige symptomer er:

feber
Feber

hovedpine
Hovedpine

hals
Ondt i halsen

hoste
Tør hoste

vejrtrak
Vejrtrækningsproblemer

sove
Træthed

Test for COVID-19

Hvis din test er positiv
Din test er positiv, dvs. at du er smittet med ny coronavirus, hvis der på sundhed.dk står et af følgende svar:

 • Positiv
 • Formodet positiv
 • Påvist

Hvis din test er positiv for ny coronavirus, skal du fortsætte selvisolation indtil 48 timer efter, at dine symptomer er forsvundet.

Kontakt skolen med det samme du finder ud af at din test er positiv. Du kan ringe til skolen på tlf. 9627 6200. Uden for skolens åbningstid kan du kontakte rektor Anne-Mette Thorøe på tlf. 2714 6880 eller vicerektor Susanne Rasmussen på tlf. 2085 2155.

Du skal som udgangspunkt selv opspore nære kontakter, men skolen vil gerne hjælpe til med de kontakter, du har haft på skolen.

Hvis din test er negativ
Din test er negativ, dvs. at du ikke er smittet med ny coronavirus, hvis der på sundhed.dk står et af følgende svar:

 • Negativ
 • Ikke påvist

Vi anbefaler dog altid, at du holder dig hjemme ved symptomer på smitsom sygdom og er særligt opmærksom på hygiejne, så smittespredning forebygges. Du kan komme tilbage på arbejde/i skole m.v., når du er rask, og behøver ikke at vente indtil 48
timer efter, at dine symptomer er forsvundet.

Nære kontakter

Nære kontakter er personer som:

 • den smittede bor sammen med
 • den smittede har haft direkte fysisk kontakt (f.eks. ved kram) med en smittet person
 • den smittede har haft ubeskyttet og direkte kontakt til sekreter fra en smittet person (f.eks. er blevet hostet på eller har berørt brugt lommetørklæde m.v.)
 • den smittede har haft tæt “ansigt-til-ansigt” kontakt inden for 1 meter i mere end 15 minutter (f.eks. i samtale med personen)

Hvis du er nær kontakt, skal du ringe til Styrelsen for Patientsikkerhed på to forskellige numre:

 1. Ring 7020 0233, og tast 2 for at få afklaret, hvilke dage du skal testes på og få tildelt et nummer, som du skal bruge for at få en henvisning til tests.
  Åbningstider: Alle dage kl. 08.00-22.00.
 2. Ring 3232 0511, og tast 2 for at ringe for at få en henvisning til tests.
  Åbningstider: Alle dage kl. 08.00-22.00.

Nære kontakter kan komme i skole igen, når den første test er negativ.

Hygiejne og afstand

For at sikre god håndhygiejne skal elever/kursister og personale vaske hænder eller anvende hånddesinfektion bl.a. ved ankomst til og afgang fra skole, mellem forskellige opgaver og aktiviteter, før og efter spisning, efter host/nys i hænder eller engangslommetørklæde, eller når der skiftes lokale mv.

Bemærk at håndvask og hånddesinfektion er ligeværdige, dog anbefales håndvask altid ved synligt snavs på hænder, ved fugtige hænder, efter toiletbesøg og før håndtering af madvarer.

Rengøringspersonalet rengør fælles kontaktpunkter og overflader, som minimum en gang dagligt, og gerne oftere afhængig af aktiviteter og hvor mange der benytter lokaliteterne.

Ved samvær i klasser og på hold kan der siddes med normal bordopstilling. I alle andre tilfælde holdes fortsat en afstand på 1 meter mellem personer på skolen. Dette gøres fx ved at man kun sidder på hver anden stol og at der max sidder 2 i en sofa. Afstandskravet gælder også mellem personale, ved møder, spisning osv.

Der skal ved tavleundervisning, sang mv. holdes en afstand på 2 meter. Afstand måles fra næsetip til næsetip.

Fjernundervisning og fraværsregistrering

Lærerne sørger for, at undervisningsmaterialet ligger tilgængelig for dig i Ludus, så du kan følge med i undervisningen hjemmefra.

Selv om du modtager fjernundervisning som følge af COVID-19, får du registreret fravær. Du kan efterfølgende ansøge om godskrivning af fraværet, hvis du har været studieaktiv under dit fravær, ved at udfylde formularen i Forms, som du finder i Teams på Studieinfo eller her.

Husk at skrive fraværsårsagen i Ludus.

Der henvises i øvrigt til Sundhedsstyrelsens Vigtigt at vide om ny coronavirus/COVID-19